Light heart at work

In 2003 ben ik gestart met mijn eigen praktijk, Light heart at work. Eerst als (GZ) psycholoog, vanaf 2015 als coach. Ik begeleid volwassenen met uiteenlopende problemen vanuit de visie dat klachten vaak signalen zijn van teveel spanning. Als spanning hoog oploopt, zoekt dit een uitweg. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan, maar ook stemmingsklachten, mentale problemen of hinderlijk gedrag. Klachten zijn een signaal dat iemand geen evenwicht heeft tussen energievreters en energiegevers, tussen inspanning en ontspanning.

Fotolia_43154535_XS.jpgHoewel de belangrijkste invalshoek in mijn aanpak de cognitieve gedragstherapeutische benadering is, gebruik ik indien nodig ook handvatten uit andere denkrichtingen. Door mijn brede achtergrond in zowel opleiding als werkervaring, te combineren met een nuchtere Westfrieze aanpak, weet ik een passende aanpak te vinden al varieert de clientèle van nuchtere zakenmensen tot aan hoog sensitieve personen.

Fotolia_40316280_XS.jpg Ik ga uit van de gedachte dat een persoon bestaat uit veel verschillende delen waardoor ook tegenstrijdige behoeften kunnen ontstaan. Naast dit interne evenwicht, is het ook nog van belang om in evenwicht te zijn met uw externe omgeving. Wij maken immers allemaal deel uit van een ander geheel, van een ander systeem. Of dat systeem nu uw gezin is, uw familie, of uw werk, overal hebben we te maken met anderen.

 

Idealiter zijn wij zelf in een dynamisch evenwicht en leven we in harmonie met de wereld om ons heen. Dit ziet u terug in het logo van Light heart at work.