Visie

In 2003 ben ik gestart met mijn eigen praktijk, Light heart at work. Ik begeleid volwassenen met uiteenlopende problemen vanuit de visie dat klachten vaak signalen zijn van teveel spanning. Als spanning hoog oploopt, zoekt dit een uitweg. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan, maar ook stemmingsklachten, mentale problemen of hinderlijk gedrag. Klachten zijn een signaal dat iemand geen evenwicht heeft tussen energievreters en energiegevers, tussen inspanning en ontspanning of dat iemand zijn innerlijke hulpbronnen niet voldoende adequaat weet in te zetten.

Fotolia_43154535_XS.jpg Hoewel de belangrijkste invalshoek in mijn aanpak de cognitieve gedragstherapeutische benadering is, gebruik ik indien nodig ook handvatten uit andere denkrichtingen. Door mijn brede achtergrond in zowel opleiding als werkervaring, te combineren met een nuchtere Westfrieze aanpak, weet ik een passende aanpak te vinden al varieert de clientèle van nuchtere zakenmensen tot aan hoog sensitieve personen.

Fotolia_40316280_XS.jpg Ik ga uit van de gedachte dat een persoon bestaat uit veel verschillende delen waardoor ook tegenstrijdige behoeften kunnen ontstaan. Naast dit interne evenwicht, is het ook nog van belang om in evenwicht te zijn met uw externe omgeving. Wij maken immers allemaal deel uit van een ander geheel, van een ander systeem. Of dat systeem nu uw gezin is, uw familie, of uw werk, overal hebben we te maken met anderen.
Er kan spanning ontstaan doordat u te maken heeft met  moeilijke situaties in het NU en deze kunnen ook beïnvloed zijn door situaties uit het verleden. Als dat vastzittende pijnpunten zijn, is het mogelijk om ook te werken met de ondersteuning van Moeder Natuur, in de vorm van essentië oliën.

Mijn visie en bijbehorende pragmatische aanpak staan voor een groot deel beschreven in het boek "Ontdek je gebruiksaanwijzing. Hoe beïnvloed jij je spanning?" dat in oktober 2010 is uitgegeven door uitgeverij THEMA, onderdeel van Schouten & Nelissen. Nieuwsgierig geworden naar het vervolg op dit boek? Zie /coaching/Boek/oefening.html

Op deze site staat een vervolgoefening op het boek. Via de homepage onder het kopje nieuws komt u daar terecht.

Idealiter zijn wij zelf in een dynamisch evenwicht en leven we in harmonie met de wereld om ons heen. Dit ziet u terug in het logo van Light heart at work.